David Nance (Omaha, Nebraska) had in 2017 indruk gemaakt met zijn album “Negative Boogie”. Een plaat met de nodige invloeden, maar wel in de stijl van wat we in VERA de moeite waard vinden. Verwijzingen naar Chrome Cranks en Oblivians kwamen dan ook regelmatig langs. Het was inmiddels zijn derde regulier uitgebrachte studioplaat (na “Actor’s Diary” in 2013 en “More Than Enough” in 2016), naast een stroom aan zelf uitgebrachte albums, inclusief coveralbums van o.a. “Doug sahm and Band”, Lou Reed’s  “Berlin” en “Beatles for Sale” en een liveplaat “Live At Kung Fu Necktie”. Zie hiervoor zijn bandcamppagina: https://davidnance.bandcamp.com/. “Negative Boogie” en “More Than Enough” zijn terug op de bandcamppagina van zijn toenmalige platenmaatschappij Ba Da Bing! Records.

Live maakte David Nance (+Group) de verwachtingen ook meer dan waar, zij het dat de muziek regelmatig meer weg had van een geïnspireerde Neil Young met Crazy Horse dan Chrome Cranks en/of Oblivians. Deze stijl kwam ook in ruime mate terug op zijn laatste, eind 2018 op Trouble in Mind verschenen plaat “Peaced and Slightly Pulvered”, dit keer onder de naam David Nance Group.  Die plaat bracht de David Nance Group op 21 maart 2019  ook weer terug in VERA. Medio 2019 verscheen ook nog de single “Meanwhile” op het van Jack White bekende Third Man Records . Ook bracht hij zelf nog een live-album uit van zijn tour “Catharsis Lottery: Live 2018​-​2019”. Ook deze is terug te vinden op zijn bandcamppagina.

Al met al dus voldoende reden om David Nance (+Group) te presenteren in het kader van “Beauties of the Underground Live”.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.