Een superdruk programma deze zaterdag. Waar we programma technisch eigenlijk maar 1 band geboekt hadden en die stond als afsluiter op het grote podium. Wat er voor de rest speelde leek een beetje op een popronde voor mij. Veel jong grut en vooral in de zaal middelmatigheid troef. Gelukkig hoef ik daar ook niets over schrijven dat heeft 3voor12 groningen al uiterst lovend gedaan.
In de kelder stond Iris Rijnsewijn, samen met een contrabassist. Haar stem was hetgeen wat het veruit het beste was. Persoonlijk vond ik Mystical (het liedje niet de artiest) het leukst. Het had een prettig soul geluid. Ik vond de cover van Gnarls Barkley ook wel aardig en ook het toegift van Outkast 'Hey ya' een mooie voorbode voor wat het publiek aan participatie kon doen.Schattig maar met een sterke stem. Zoals Jaques d'Ancona zou zeggen 'vooral zo doorgaan' en meer je eigen werk spelen.Van The New Poor hadden we 50% al eerder gezien afgelopen zomer, dus sommige liedjes konden worden meegezongen door ondergetekende. Herkenbaar stemgeluid van Abel en subtiel gitaarspel. De hele kelder stond vol en vond het prachtig, althans dat neem ik aan, want aan het einde was de kelder nog het zo vol als aan het begin.blijft een beetje dubieus dat er ook hier dan een cover gespeeld wordt. Voor beide bands geld jullie eigen werk is erg mooi, blijf dat gewoon lekker doen.
Normaal gesproken zou ik nooit van mijn bank afkomen om naar 1 van deze bands gaan kijken, omdat het niet is wat ik leuk vind of wat mijn vrienden zouden tippen. Ben blij dat ik dus moest werken want het heeft me positief verrast. Vond het in de kelder in elk geval beter dan het gros van de bands boven.

Tussen door speelde het improvisatie theater van Stranger Things Have Happened 30 minuten lang leuke sketches. Met wat woorden uit het publiek of zinnen uit films werden dan komische situaties gecreëerd. Leuk maar erg veilig. De eerste set was (omdat ik het eigenlijk nooit bezoek) grappig, de tweede set leek erg op de eerste. Vond het iets te veel kleinkunst en iets te weinig eigen gemaakt. Heb ook geen idee hoe lang ze al bezig zijn en of ik ze nu verschrikkelijk op de ziel trap. maar zoals ik al zei. Ik ga nooit naar theater want ik hou niet van lachen. ook niet van muziek trouwens maar dat terzijde.
Als afsluiter van de avond hadden we nog onze lokale streekstal meester Joost 'the Omen'. Met wat nieuwe en nog nooit eerder vertoonde Gumbah-eske gedichten. Ik weet niet precies wie van zijn ex-en Christien is, maar die kreeg er behoorlijk van langs. Grappig en gedurfd.
Volgende week is de kelder weer gewoon van het Downstage team en dan zie je dus meer dingen zoals Bombay, die dus een rete goeie show neerzette op het hoofdpodium als afsluiter van deze avond.Voor Peter Weening nog even dit; Bombay speelde al eens op Eurosonic in voormalig de Spiegel. ik heb het even voor je opgezocht. Anco