Terwijl er in De Oosterpoort zonder alcohol werd gediscusseerd over misogenie in de moderne popmuziek was er bij Downstage weer eens geen ruimte voor een redelijk gesprek. Sloten bier en alleen maar mannen op het podium. Waar de Oosterpoort laat zien dat er wel degelijk ruimte is voor bezinning in de muziekindustrie gaat het in de kelder belachelijk hard los met rauwe onversneden rock. Jammer, gemiste kans.

Bounty Island zorgde nog enigzins voor verbroedering door het publiek tot ritmesectie te bombarderen. Dat ik een echte avocado kreeg in plaats van een egg-shaker gaf aan dat ze ook oog hadden voor muzikaal talent. De jazzy elementen met brullende gitaar maakte het geheel dansbaar en de sfeer zat er goed in. Het was gewoon best wel gezellig.
Zo niet bij Double Cheese. De heren waren duidelijk in betere vorm dan de vorige keer in de kelder. Het vermoeden dat Double Cheese echt een snoeiharde, meedogenloze set in zich heeft werd bewezen. Een heerlijke compromisloze golf van garagerock ramde op het publiek in. 
En Proto Idiot deed daar nog een schep bovenop. Weg was alle subtiliteit. Over alleen nog waanzinnige vocalen met snoeiharde ellende. Wat een energie en pret! 

Maar goed, wat blijft er daarna over? Wat beklijft nu echt na zo een avond? Je hebt een avond goede muziek en bent prettig dronken geworden, maar dan? Vragen die we bij Downstage misschien wel nooit zullen oplossen dan wel bespreken. Gelukkig zijn daar andere platforms voor. Doen wij de rock 'n roll wel.