Nogal een bijzondere avond, gezien oudgedienden The Hunger tijdelijk weer bij elkaar waren omdat hun zanger Nico voor een paar weekjes in Nederland op vakantie was. Voor veel mensen was dit een nostalgisch avondje, want alle bands speelden in metal en hardcore bands in de ‘00s en vanavond was sinds lange tijd een hardcore avond in de kelderbar. Altered States deed z’n eerste set met deze naam, ze hebben met enige regelmaat geoefend en inmiddels een vaste line-up. Klinkt fris en bruut en ik ben gewoon fan van wat deze gasten doen dus ik hoop ze vaker te kunnen zien. 

Massive Assault was ik nog niet zo bekend mee, maar de Death Metal band uit Hoogeveen lijkt nogal een naam te hebben in de metal scene en brachten een aardige fanbase mee. Met ontblote bovenlichamen en Adidas trainingsbroeken werd een lekkere pot geshred, gegrunt en dat met de broodnodige schijt aan alles. Vuist in de lucht, bier in de hand en headbangen. Supercool. 

Inmiddels was de kelderbar uitverkocht, hebben we nog niet eerder meegemaakt. Veel bekende gezichten van mensen die al jaren niet meer in Groningen wonen en gezien de bardames handen te kort kwamen was iedereen wel toe aan zo’n avond. De band zelf had er duidelijk ook behoorlijk veel zin in, gezien er vanaf de eerste noot hard ging. Ik luister zelf met enige regelmaat hun 12” Hope Against Hope en er kwamen duidelijk nog wat hits van die plaat voorbij, met als bonus nog een Biohazard cover. Niks nostalgie, gewoon een knettergoede hardcore band waar er wat mij betreft veel te weinig van hebben in Nederland. Al met al een ontzettend goed feest (Rick, nogmaals bedankt!). En dit mag wat mij betreft vaker!