Op dinsdag 6 oktober 1992 kreeg ik thuis een telefoontje vanuit Vera. “Je moet nu naar Vera komen, John Peel is hier en wil je interviewen”, zo luidde de boodschap.

Ik rende de deur uit, sprong op mijn fiets en denderde 5 minuten later, opgepompt met adrenaline, Vera binnen. Op de Kemenade ontmoette ik de grote BBC DJ en zijn kleine gezelschap, een geluidstechnicus en een productiemedewerkster. De laatste wees vol ongeloof op een foto op de muur: “that’s me”. Ze bleek op 23 juni 1983 in Vera gespeeld te hebben met de Engelse band Amazulu.  De technicus stelde de apparatuur op en het interview kon beginnen. Ik moet je zeggen: ik was nog nooit zo nerveus…. Overige anecdotes betreffende dit bezoek bewaar ik voor de Trash that Podcast….  (volgende aflevering 14 juni online)

Maar hier alvast een link naar het script van de uitzending van de John Peel show van 9 oktober 1992 (vanuit Berlijn) en een link naar het half uurtje uitzending (User Name: peel / Password: group) waarin het interview te horen is, met werkelijk een waanzinnige ‘reclame’ voor onze club van de meester zelf. Veel plezier daarmee. (PS: de andere delen van de uitzending zijn ook te horen als je die in de link van de Peel Fandom-link onderin aanklikt.)

In 2004 was John Peel in Vera met een rechtstreekse uitzending van zijn show tijdens Eurosonic. Tijdens dat bezoek maakte Ariën Rasmijn voor 3voor12 Groningen het volgende verhaal. Ook leuk om hier even mee te pikken.

- Peter Weening

Foto John Peel: blijkbaar in Headline (zie stukje 3voor12, plaat Elvis)