Circa 15 jaar terug ontstond in Los Angeles een nieuwe golf met garagerock bands. Meest bekende exponent is Ty Segall, maar ook muzikanten als Mikal Cronin, Chad Ubovich en Cory Hanson timmerden goed aan de weg, solo of met hun eigen band. Daarnaast is er sprake van veel onderlinge dwarsverbanden doordat men meespeelt in elkaars bands en op elkaars platen. Nadat we al eerder Mikal Cronin en Cory Hanson (Wand) in Beauties of the Underground Live hebben gepresenteerd, is het nu de beurt aan Chad Ubovich met zijn band Meatbodies.

Nadat hij eerst aktief was in de bands van Mikal Cronin en Ty Segall, begon Chad Ubovich zo rond 2011 aan zijn eerste stappen met Meatbodies, eerst nog Chad and the Meatbodies geheten.  Dit leidde in 2014 tot de eerste volledige langspeelplaat “Meatbodies” met stevige bijdragen van o.a. Ty Segall (drums/bas) en Cory Hanson (gitaar). Met dit goed ontvangen debuut op zak, kwam de band begin 2015 al naar Europa, tijdens welke tour ze op 24 februari ook VERA aandeden voor een prachtig optreden dat het tot de 8e plek in de jaarlijkse VERA-poll van dat jaar bracht.

Na hun debuut heeft de band in 2017 nog een 2e album “Alice” uitgebracht terwijl in 2021 het mini-album “333” verscheen. Hoewel de band regelmatig op tournee is, en na 2015 inmiddels al weer 3 keer in Europa is geweest, hebben we ze nog niet terug kunnen zien in VERA. Maar dat kan altijd nog. Ondertussen kijken we in deze aflevering van Beauties of the Underground Live terug op hun eerste, en tot nu toe enige, VERA-optreden van 24 februari 2015. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.