Ze bestaan inmiddels ruim 30 jaar, het Noorse Motorpsycho. Op 21 mei 2019 stonden ze in het kader van hun “30 Year Anniversary-tour” al weer voor de 13e keer in VERA.

Motorpsycho is in 1989 opgericht in Trondheim, Noorwegen. De band bestond toen uit Hans Magnus Ryan (gitaar, zang), Bent Sӕther (bas, zang) en Kjell Runar Jenssen (drums). De eerste 2 maken nog steeds deel uit van Motorpsycho, maar de drumpositie heeft inmiddels toch wel enige wijzigingen ondergaan. In 1991 trad Håkon Gebhardt aan, die werd in 2006 voor de liveshows tijdelijk vervangen door Jacco van Rooij, waarna in 2007 Kenneth Kapstad de drumpositie innam. In deze bezetting deed Motorpsycho in 2010 eindelijk na 10 jaar VERA weer eens aan.  Nadat Motorpsycho in de periode 1993-2000 VERA in totaal 8 keer, of te wel elk jaar, had aangedaan, waarvan de laatste 4 keer voor een uitverkocht huis, hebben we ze een lange periode moeten missen in VERA. Dit omdat ze VERA qua zaalomvang waren ontgroeid. Wel stonden ze in 2002 nog een keer in de Oosterpoort, maar verder hebben we ze dat decennium niet in Groningen kunnen zien.  Dat is nu weer beter, want na het optreden in 2010 zijn ze inmiddels al 4 keer teruggeweest in VERA.

Tijdens Eurosonic 2015 stond Spidergawd, de band van Per Borten in VERA met als rhytmsectie Bent Sӕther op bas en Kenneth Kapstad op drums. Deze samenwerking heeft er uiteindelijk toe geleid dat Kenneth Kapstad in 2016 is overgestapt naar Spidergawd en zijn plek in Motorpsycho is overgenomen door de Zweedse drummer Tomas Järmyr.

De eerste keer dat Motorpsycho in VERA stond was op19 september 1993. Dit optreden is indertijd ook vastgelegd door de toenmalige VERA video groep en in 2014 als DVD toegevoegd aan de deluxe heruitgave van hun derde plaat “Demon Box”. En nu presenteren we in het kader van “Beauties of the Underground Live” beelden van hun VERA-optreden van 27 mei 2010. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.