Night Beats is het project van de Texaan Danny "Lee Blackwell" Rajan Billingsley. Het eerste plaatmateriaal is ook door hem solo opgenomen, terwijl hij zich in die tijd voor optredens omringde met diverse muzikanten. Na de verhuizing naar Seattle, WA, kreeg de band een wat vastere bezetting met Danny Lee Blackwell (zang, gitaar) James Traeger (drums) en Tarek Wegner (bas). Dan krijgt de muziek ook vastere vorm met wat als door R&B-geïnspireerde psychedeliche garagerock kan worden omschreven.

De band brengt in 2011 hun eerste album “Night Beats” uit en in 2013 volgt hun doorbraakplaat “Sonic Boom”. Deze plaat brengt de band over de hele wereld en op 31 mei 2013 doen ze ook voor de eerste keer VERA aan met een optreden dat direct de 15e plek in de jaarlijkse VERA-poll bereikt.

In 2014 wordt Tarek Wegner vervangen door Robert Levon Been. In deze nieuwe samenstelling neemt de band hun derde album “Who Sold My Generation” op, dat in 2015 verschijnt. Met deze plaat op zak komt de band op 15 september 2016 terug naar VERA. Dit is ook het optreden dat we jullie in deze editie van Beauties of the Underground Live brengen.

Hoewel Night Beats actief blijft, wordt het wel weer steeds meer de band van Danny Lee Blackwell, live ondersteund door wisselende drummers en bassisten. In 2019 komt het 4e studioalbum “Myth of a Man” uit, geproduceerd door Dan Auerbach. Ook komt datzelfde jaar de plaat “Night Beats Perform “The Sonics” Boom” uit, een integrale versie van het 2e album van de jaren 60 Amerikaanse garageband The Sonics. In 2021 volgt dan het nieuwe studioalbum “Outlaw R&B” en dat brengt Night Beats op 24 september 2022 opnieuw naar VERA. Ook zien in 2022 2 live-albums het licht, t.w. “Levitation Sessions” en “Live At Valentine”. In 2023 komt het tot nu toe laatste studioalbum “Rajan” uit, en op 4 mei 2024 zal de band opnieuw in VERA staan tijdens hun komende Europese tour.

Maar in deze editie van Beauties of the Underground Live blikken we terug op het VERA-optreden van 15 september 2016. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.