Gevallen Raborenner

Na het echec in Charkov is na 11 dagen Tour ook in Frankrijk de wimpel uit de mast gewaaid. Vol hoge verwachtingen gingen liefst 18 Ollanders van start, wel 5 daarvan konden ‘potjes breken’ in het klassement, zo werd gezegd. Maar er werd massaal gevallen en de een na de ander zakte door het ijs of moest gelijk zwaar gewond worden afgevoerd.

Vanmiddag stapten er 3 af waaronder ‘onze’ Bauke en waren er nog 13 in koers. Bepaald geen populair getal in het peloton, dus Geesink zal vanavond wel opgeven zodat de rest met een goed gemoed verder kan. Daarvan is de op een woonboot in het Boterdiep te Zuidwolde geboren Laurens ten Dam wederom de beste, en dat vervult ons Grunneger toch nog enigszins met trots. Maar goed, Oranje dus… Een kleur voor voor halve garen, zo blijkt elk jaar op 30 april, zo blijkt bij elk groot voetbaltoernooi, waar de gaststeden massaal uitrukken om zich te vergapen aan wandelende klompen, dansende molens, generaals en indianen. Allemaal in het oranje, hele tribunes vol. O zo gezellig.

Rond 1970 was het ook een populaire kleur in de mode. Zo had ik zelf een oranje coltrui en bruin-oranje schoenen, wat goed kleurde bij m’n groene broek. Zo was ook mijn kamertje geschilderd, met paars gehaakte gordijnen voor de ramen. Ach die hippietijd. MAAR DUS NIET VOOR SPORTERS! Mart, zeg er wat van, ga naar de koningin en zeg haar dat ze haar kleur moet terugeisen. Laat het volk zich maar redden met Rood-Wit-Blauw, kan ook best een leuk pakje van gemaakt worden. Het kan nog net voor de Olympische Spelen, want anders dreigt ook daar een afgang.

OK, vakantie nadert dus de regen meldt zich weer. Gelukkig stonden we gisteravond in een tent met onze laarzen aan. Mooi concert van Bon Iver daar bij de Kardingerplas en een geslaagd experiment. Hopelijk wordt het snel weer beter, want fietsen in de regen is maar niks. Fijne zomertijd gewenst allemaal.

Rock’n’Joy, PePr