Klazienaveen rules, occasionally. Zo ook tijdens Koningsdag 2017 in VERA. Een mooi programma tijdens “The King’s Garage Sale”, met o.a. het VERA-grote zaal-debuut van The Heck, de toen nieuwe band van Henri Keefman, die we uiteraard al kenden van o.a. De Keefmen en The Sensational Second Cousins.

Naast Henri Keefman op gitaar en zang bestaat The Heck uit René Katerbarg op bas en Erik Berends op drums.  Samen zijn ze verantwoordelijk voor een geluid dat het beste kan worden omschreven als “rauwe sixties garagepunk”. Naast een aantal singles heeft The Heck in 2019 hun eerste langspeler “Who? The Heck!!!” uitgebracht op het Engelse Dirty Water label. Deze plaat kwam uit tijdens RSD 2019 en werd door de band die dag ook gepromoot tijdens een tour langs een aantal noordelijke platenzaken die eindigde in Plato-Groningen. Dit betrof alleen Henri en René. Erik was die dag geveld door ziekte. Hoewel ook dat prima klonk, heeft de band er gelukkig geen aanleiding in gezien om daarna maar als duo verder te gaan.

Normaal is het podium te klein voor Henri en weet hij tijdens elke show in VERA met gitaar de bar te bereiken om daarop liggend een riedeltje gitaar te spelen (en het daar voor hem klaar staande pilsje te negeren), maar dat zal er voorlopig niet in zitten. Dit vanwege de bekende coronamaatregelen zoals deze ook in VERA zijn getroffen. Maar uiteraard is deze actie wel zichtbaar in deze nieuwe editie van VERA’s “Beauties of the Underground Live” met een selectie uit hun optreden op 27 april 2017 tijdens “The King’s Garaga Sale”. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.