Er zijn van die platen die op het moment van uitkomen aan je aandacht ontsnappen en vervolgens een tijd later alsnog je volledige aandacht weten te trekken. Zo ook het tweede album van R. Ring: “War Poems, We Rested”. Eind januari 2023 kwam deze plaat al uit, en pas augustus 2023 volgde de noodzakelijke aanschaf van dit mooie album. En dan realiseer je je ook dat R. Ring, bestaande uit Kelley Deal en Mike Montgomery, al weer ruim 10 jaar geleden tijdens hun korte Europese tour met het Belgische Equinox, the Peacekeeper, in VERA hebben gestaan. Ze hadden toen alleen nog maar de single “Fallout and Fire/SEE” uitgebracht, maar brachten toch een volledige set met zowel nieuwe nummers, als ook oudjes van The Kelley Deal 6000 en een cover van Shellac. Tijdens het optreden werd duidelijk dat Kelley Deals timbre toch wel erg lijkt op dat van tweelingzus Kim. Om de vorige VERA-programmeur te citeren: “Dichter bij The Breeders dan dit, kunnen we het als VERA niet brengen”.

Hoewel R. Ring dus al ruim 10 jaar bestaat, hebben ze tot nu toe nog slechts 2 albums uitgebracht. Naast voornoemde “War Poems, We Rested” in 2017 hun debuutalbum “Ignite the Rest”. Daarnaast enkele singles, waaronder in 2018 een split 7” met Protomartyr “A Half Of Seven”. Ook deden beiden mee op de Protomartyr-EP “Consolation” en stond Kelley begin 2020, en na een lange pauze om bekende redenen, ook najaar 2021 samen met Protomartyr op het podium. Zowel Kelley deal als ook Mike Montgomery komen uit Dayton, zij het Kelley uit Dayton, OH en Mike uit Dayton, KY.

Maar ze hebben elkaar gevonden qua muzikale interesse en dat brengen we weer onder jullie aandacht met deze “Beauties of the Underground Live” waarin we met jullie terugblikken op hun VERA-optreden van 11 maart 2013. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.