Aanstaande zondag is het Grand Theatre the place to be: onze vrienden van Owsum hebben er in samenwerking met VERA een prachtig programma neergezet – zowel visueel als muzikaal, zoals we inmiddels van ze gewend zijn!

 

Owsum richt zich op het gelijkwaardig samenbrengen van verschillende kunstvormen om zo een intensere (concert)beleving op te roepen. Twee jaar geleden organiseerde het kunstenaarscollectief ‘Scenery’ in het Grand Theatre, een multidisciplinair festival tijdens welke muziek en beeld volledig met elkaar geïntegreerd waren. Of je er nou bij was of niet, je hebt vast wel meegekregen dat het een groot succes was. En Owsum zet het concept nu voort, in de toekomst zullen er meer edities van Scenery gaan plaatsvinden. De eerste daarvan is dus in de zeer nabije toekomst, aanstaande zondag (22 april). Owsum heeft daarvoor twee bijzondere en spannende bands uitgenodigd: Barn Owl en Teen Radiation.

Barn Owl bestaat uit twee Amerikaanse muzikanten met prachtige lange haren, die zich muzikaal gezien ergens in het drone-genre begeven. Ik heb ze een week geleden op het Roadburn Festival in Tilburg zien spelen en Barn Owl heeft me daar volledig betoverd. En ik ben niet de enige die het zo fantastisch vond, zo blijkt bijvoorbeeld uit deze recensie van Gonzo (circus). Een uur lang zogen ze me mee in hun experimentele, atmosferische geluidstrip die Gonzo lekker groots omschrijft als “een combinatie van mooie en hoopvolle tonen en een onderlaag van aardse grondtonen. Het euforische en het benauwende tesamen in een constructieve kijk op de wereld.”

 

Teen Radiation, een project van Incubate’s Vincent Koreman, staat ook bekend om het creëren van meeslepende elektronische muzikale trips.

Heerlijk experimentele en intense muziek dus, die in de unieke setting van Scenery ongetwijfeld naar een nog hoger plan getild gaat worden. Wees erbij want het belooft een bijzonder mooie ervaring te worden!

 

Kaarten zijn nog te koop bij Plato, Elpee, De Jongens van Hemmes of online.