Het zijn graag geziene gasten in VERA: Sebadoh.  Dinsdag 24 september a.s. komen ze al weer voor de 9e keer naar VERA, waarvan ze 1 keer (20/04/1994) downstage hebben gespeeld en 1 keer een acoustische set hebben gedaan (18/10/2003). Ook heeft Lou Barlow nog een keer solo op het VERA-podium gestaan (23/05/2005)

De naam Sebadoh kwam in 1987 voor de eerste keer zichtbaar via de cassette “Weed Foristin’” , die Lou Barlow en Eric Gaffney uitbrachten onder de naam Sebadoh. Sebadoh is een van de belangrijkste indierockgroepen in de lo-fi-stroming. Hierbij staat lofi voor de manier van opnemen (veelal op 4-trackrecorders). Of er een direct verband is met het uitbrengen van muziek met Sebadoh is niet zeker, maar feit is wel dat vrij snel daarna Lou Barlow uit zijn toenmalige groep Dinosaur Jr. werd gezet. Maar dat gaf hem wel de vrijheid meer aandacht aan Sebadoh te schenken. In 1989 trad ook Jason Loewenstein toe tot Sebadoh, waarmee de band zijn definitieve vorm als trio (gitaar, bas, drums) vond. Kenmerkend is dat de band voortdurend wisselt qua instrumenten tijdens een optreden.

In 1993 verlaat Eric Gaffney de band. Hij wordt vervangen door Bob Fay, die zelf in 1998 voorafgaand aan de sessies voor hun plaat “The Sebadoh”, weer werd vervangen door Russell Pollard. Na met deze plaat getourd te hebben, werd de band “on hold” gezet, en gaven Lou Barlow (Folk Implosion) en Jason Loewenstein (solocarriere) voorrang aan andere activiteiten, tijdelijk onderbroken door de “turbo-acoustic-tour” als Sebadoh in 2003/2004, waarbij ze ook VERA weer aandeden.

In 2007 werd Sebadoh weer actief met de klassieke bezetting van Lou Barlow, Eric Gaffney en Jason Loewenstein. Het nu aan jullie voorgelegde optreden van 30 april 2008 is ook onderdeel van deze tour. Vrij snel na deze tour vertrok Eric Gaffney weer, en werd hij vervangen door een goede bekende van Jason, t.w. Bob d’Amico. Met deze besetting stond Sebadoh weer 2 keer op het VERA-podium, t.w. 18 augustus 2011 en 27 oktober 2013 (de laatste keer tot nu toe).

Voorjaar 2019 heeft de band hun 9e studioplaat “Act Surprised” uitgebracht. Ter ondersteuning van deze nieuwe plaat zijn ze ook weer op tournee en doen ze dus 24 september a.s. VERA aan.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.