Het is elk jaar weer feest zo medio januari als het jaarlijkse showcasefestival Eurosonic/Noorderslag in Groningen plaats vindt. Zo ook in 2015 toen dit van 14 t/m 17 januari plaats vond met tijdens Eurosonic de focus op IJsland, een land met minder dan 400.000 inwoners, maar de wereld aan leuke bands zoals toen bleek.  In VERA stonden tijdens deze editie van Eurosonic naast een aantal andere leuke bands zoals Spidergawd en Oscar and the Wolf ook 2 IJslandse bands, t.w. Kaleo en Sólstafir. De show van deze laatste band laten we jullie weer herbeleven in deze editie van Beauties of the Underground Live.

Sólstafir is opgericht in 1995 in Reijkjavik. Ze bestonden dus al ongeveer 20 jaar en hadden ook al 5 albums uitgebracht, waarvan de meest recente ,”Ótta” in 2014,toen ze tijdens Eurosonic 2015 in VERA stonden. Hun muziek laat zich omschrijven als atmosferische metal, maar ook elementen als post rock, stoner rock en black metal ontbreken zeker niet in hun sound.

Toen de band in 2015 in VERA stond maakten van de oorspronkelijke bandbezetting Aðalbjörn "Addi" Tryggvason  (gitaar/zang) en Guðmundur Óli Pálmason (drums) nog deel uit van Sόlstafir. Niet veel later vertrok ook Guðmundur Óli Pálmason en was Aðalbjörn "Addi" Tryggvason nog het enige oorspronkelijke bandlid. Dit tot op de dag van vandaag, want Sólstafir bestaat nog steeds en toert ook op zijn tijd, zij het vooral door Scandinavië.

De huidige bandbezetting is als volgt: Aðalbjörn Tryggvason (gitaar/zang), Svavar Austmann (bas), Sæþór Maríus Sæþórsson (gitaar) en Hallgrímur Jón Hallgrímsson (drums/achtergrondzang). Hun laatste (7e) album “Endless twilight of codependent love” kwam op 1 november 2020 uit.

Maar nu kijken we in deze editie vanBeauties of the Underground Liveterug op hun Eurosonic-optreden in VERA op 15 januari 2015. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.