Opgericht in 2013 hadden ze al twee albums (Spidergawd I en II) uitgebracht toen de Noorse (Trondheim) hardrock/stonerrock band Spidergawd op 16 januari 2015 tijdens Eurosonic op het VERA-podium stond. Hoewel het de eerste keer was dat Spidergawd op het VERA-podium stond, was dit voor 2 van de 4 toenmalige leden zeker niet het geval. Zowel Kenneth Kapstad (drums) en Bent Sӕther (bas) hadden we al vaak in VERA ontmoet als lid van plaatsgenoten Motorpsycho. Naast deze 2 bekenden bestond de band uit frontman Per Borten (gitaar en zang) en Rolf Martin Snustad (saxofoon). Het optreden werd verkozen tot beste Eurosonic 2015-show in VERA. Najaar 2015 bracht de band album nummer 3, simpel “Spidergawd III” geheten, uit en op 16 februari 2016 stonden ze opnieuw in VERA. Dit keer voor een regulier optreden.  Vrij snel hierna trok bassist Bent Sӕther zich terug uit Spidergawd, terwijl Kenneth Kapstad zich juist terug trok uit Motorpsycho. Met Halvard Gaardløs op bas maakte de band hun vierde album, geheel in stijl “Spidergawd IV” geheten. In die bezetting kwam de band op 24 januari 2019 opnieuw naar VERA. Later dat jaar brachten ze album nummer 5 “Spidergawd V” uit. In 2020 werd de band uitgebreid met Brynjar Takle Ohr en in die samenstelling werd plaat nummer 6 “Spidergawd VI” opgenomen. In deze bezetting doet de band ook weer een nieuwe Europese tour die ook VERA aan zal doen.

Maar eerst kijken we in deze Beauties of the Underground Live  met jullie terug op het tweede VERA-optreden van Spidergawd op 16 februari 2016. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.