In 2009 besloten Kevin Morby (Woods) en Cassie Ramone (Vivian Girls) een band the starten om weer heerlijk vrijuit muziek te kunnen maken.  Samen met drummer Justin Sullivan werd dat The Babies uit Brooklyn, NYC. Niet veel later werden ze nog versterkt met Nathanial Stark op bas. In deze bezetting maakten ze hun eerste volledige langspeelplaat “The Babies”, welke plaat begin 2011 verscheen op Shrimper Records.  Na in dat jaar veel getourd te hebben, werd eind 2011 Nathanael vervangen door Brian Schleyer op bas. In deze samenstellng maakte de band hun 2e volledige langspeelplaat “Our House On The Hill”, dat in 2012 verscheen op Woodsist, het label van Jeremy Earl, collega van Kevin Morby in de band Woods. Deze plaat kwam ook terecht in de jaarlijkse VERA-poll voor beste album, en op 18 juni 2013 kwam de band dan ook daadwerkelijk naar VERA voor een prima show (9e in de VERA-jaarpoll van beste optreden in de grote zaal) met een mooie mix van nummers van hun beide albums. Dat was ook nog net op tijd, want in 2014 besloten zowel Cassie Ramone als ook Kevin Morby zich te focussen op hun solo-carriere. Dat betekende het einde van The Babies.

Maar in deze Beauties of the Underground Live  kijken we met jullie terug op hun VERA-optreden van 18 juni 2013. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.