Opgericht in 2011 in Chichester, West Sussex, UK kwam in 2013 het eerste plaatwerk van TRAAMS (Stuart Hopkins: zang/gitaar, Leigh padley: bas en Adam Stock: drums) uit. Wel meteen in juni de EP “Ladders” en in september het volledige album “Grin”. De niet alledaagse naam TRAAMS staat voor “Time Reference Angle of Arrival Measurement System”. De tour die ze daarna deden ter promotie van “Grin” bracht de band op 30 januari 2014 ook meteen in VERA. Daar maakte de band indruk met hun indierock met een paar flinke tikken van de postpunkmolen. Met veelal zanger/gitarist Stu Hopkins in de hoofdrol maakt de band dansbare en licht psychedelische popliedjes, die ook live meer dan overeind blijven, zoals jullie ook kunnen ervaren bij het terugkijken en –luisteren van hun VERA-optreden van 30 januari 2014.

Na de EP “Cissa” in 2014 en het album “Modern Dancing” in 2015, werd het stil op het platenfront. Ook qua optredens zakte het in en in 2017 brak de band op.

Maar in 2022 zijn ze weer helemaal terug. Ze brachten hun derde album “Personal Best” uit en treden ook weer op. Dit zal de band op 27 oktober 2022 terug brengen naar VERA.

Ter ere van dit komende optreden besteden we in Beauties of the Underground Live aandacht aan TRAAMS met een selectie uit hun vorige VERA-optreden van 30 januari 2014. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.