Opgericht in 2005 timmert het energieke Gentse trio Wallace Vanborn al een aantal jaren (soms meer, soms minder) met hun stonerrock gerelateerde muziek aan de weg. In 2008 kennen ze een doorbraak dankzij hun deelname aan Humo’s Rock Rally. Het heeft daarna nog even geduurd voordat we ze voor de eerste keer in VERA konden verwelkomen (dat was eind 2011: 2 avonden achter elkaar als support van De Staat), maar sinds die tijd zijn ze een graag geziene gast op het VERA-podium. Dus als ze als band op pad gaan, is onze Pepr er in het algemeen als de kippen bij om ze ook voor VERA vast te leggen. Zo ook 1 mei 2019 a.s., als ze inmiddels voor de 8e keer het VERA-podium gaan betreden. Dit keer samen met hun Nederlandse vrienden Paceshifters, ter promotie van de in het kader van RSD 2019 verschenen gezamenlijke  10” split-EP. Deze EP bevat van beide bands 2 nummers. Dit wordt vwb Wallace Vanborn dan hun eerste nieuwe werk sinds hun uit 2014 daterende langspeelplaat “The Orb We Absorb”.

De band Wallace Vanborn bestaat uit Ian Clement (zang, gitaar), Dries Hoof (bas) en Sylvester Vanborm (zang, drums). Dat de band niet altijd even hard aan de weg timmert qua shows en plaatwerk, en regelmatig pauzes inlast, komt omdat in ieder geval Ian (solo en met zijn Ian Clement Band) en Sylvester (met Future Old People Are Wizards) ook actief zijn met andere muzikale uitingen. Ian Clement hebben we inmiddels ook al 3 keer zonder zijn bandmaten uit Wallace Vanborn in VERA verwelkomd, waarvan de laatste keer nog in 2018, terwijl Sylvester Vanborm met Future Old People Are Wizards jongstleden maart nog in Groningen was voor 2 optredens in resp. Anders en Plato.

Maar nu dus binnenkort eindelijk weer gezamenlijk als Wallace Vanborn te bewonderen op het VERA-podium.

Het optreden dat we jullie nu in het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live” aanbieden is hun 4e VERA-optreden, waarbij ze voor de eerste keer als headliner op het VERA-podium stonden.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.