NB: Dit is een regulier concert, zonder de 1,5 meter afstand en op 75% van de normale capaciteit. Daarbij is een coronatoegangsbewijs met  ID bewijs en een geldig ticket verplicht. Lees meer op deze pagina.

------------

Het had zo mooi kunnen zijn; getekend bij droomlabel Sub Pop Records, plaatpresentatie in VERA en vervolgens je spullen pakken voor een tour langs de West Coast van de VS. Maar zoals bij vele bands, gingen daarna alle seinen op rood, de safetycar de baan op, en sta je ineens in de pits te wachten tot het noodweer voorbij is. Dat duurde allemaal een stuk langer dan verwacht, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel, de bandenwarmers mogen er dan nu eindelijk af en het is tijd voor de herstart! En met nog steeds het prachtige album 'The Big Exercise' op zak, zullen deze Dokkumers hun speelse noisepop en post-punk over jullie uitstorten alsof er niks gebeurd is.

Alhoewel, eigenzinnig als ze is vond The Homesick haarzelf in de tussentijd opnieuw uit. Weg zijn de bas en de gitaar: Elias Elgersma en Jaap van der Velde bedienen zich nu ieder van een bak met samples, keys, loops en cassettes vol opgenomen sounds. Samen met de industrieel stuwende drums van Erik Woudwijk is het speels en noisy als altijd. Onmiskenbaar The Homesick en tegelijk zoals je ze nog nooit eerder hebt gehoord.

De eerste stappen van hun carrière zetten ze met de release van 'Youth Hunt' in 2017, een debuut vol met een donkere, lo-fi mix van grillige rock en behendige poppunch, uitgebracht op Subroutine Records. Met 'The Big Excercise' heeft The Homesick nu twee topalbums op zak en blazen ze met ook nog enkele nieuwe songs hun carrière nieuw leven in. Ze starten uiteraard in dé club!

Support Pete Dilon draw sizzling intensity from the cables and currents. Through glitched-out electronics they cast found footage, field recordings and synths into the template of first wave industrial. Watch and listen as they veer from powerful, emotive soundscapes to towering rhythmic structures at rapid pace. Stark visual imagery by H€NK reinforces returning themes of machinery, ecology and depletion.