Het had zo mooi kunnen zijn; getekend bij droomlabel Sub Pop Records, plaatpresentatie in VERA en vervolgens je spullen pakken voor een tour langs de West Coast van de VS. Maar zoals bij vele bands, gingen daarna alle seinen op rood, de safetycar de baan op, en sta je ineens in de pits te wachten tot het noodweer voorbij is. Dat duurde allemaal een stuk langer dan verwacht, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel, de bandenwarmers mogen er dan nu eindelijk af en het is tijd voor de herstart! En met nog steeds het prachtige album 'The Big Exercise' op zak, zullen deze Dokkumers hun speelse noisepop en post-punk over jullie uitstorten alsof er niks gebeurd is.

The Homesick, bestaande uit gitarist Elias Elgersma, bassist Jaap van der Velde en drummer Erik Woudwijk, heeft een flinke reputatie opgebouwd vanwege hun eclectische, gruizige popsongs, die beïnvloed zijn door onder meer XTC, Scott Walker en Factory Records' hoogtijdagen. Meer bekendheid kwam met de release van 'Youth Hunt' in 2017, een debuut vol met een donkere, lo-fi mix van grillige rock en behendige poppunch, uitgebracht op Subroutine Records.

Met een handvol nieuwe songs en twee topalbums op zak blaast The Homesick hun carrière nieuw leven in, en ze starten uiteraard in dé club!

The Homesick - Male Bonding [OFFICIAL VIDEO]