Deze bekroonde en stimulerende film van Rubika Shah brengt een vitale nationale protestbeweging in kaart. Rock Against Racism (RAR) werd opgericht in 1976, veroorzaakt door Eric Clapton en zijn steun aan het racistische parlementslid Enoch Powell.

White Riot mixt nieuwe interviews met misselijkmakende archiefbeelden om een vijandige omgeving van anti-immigranten hysterie en nationale front marsen na te bootsen. Terwijl neonazi's de jeugd van de natie rekruteren, vormden de multiculturele punk- en reggae-optredens van RAR verzamelpunten voor verzet. Zoals medeoprichter Red Saunders uitlegt: ‘We hebben de Union Jack weggehaald om de swastika te onthullen’.

De campagne groeide van Hoxton fanzine roots tot 1978's enorme antifascistische carnaval in Victoria Park, met X-Ray Spex, Steel Pulse en natuurlijk The Clash, wiens rockster charisma en stormachtige overtuiging de boodschap van RAR naar de massa brachten.

Informatie m.b.t. Corona
Het gaat allemaal wat anders dan anders, dus lees onze richtlijnen eerst goed door voordat je besluit een kaartje te kopen. Je vindt hier ook informatie over de soorten tickets, de inrichting van de zaal en de maatregelen waar een ieder zich aan dient te houden. Check ze hier

Kaartverkoop
- Koop je ticket het liefst online. Als er nog plek is, kun je ook aan de avondkassa een kaartje kopen, maar dan dien je wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten bij de kassa.
- Strippenkaart: deze is weer te gebruiken. Omdat we moeten bijhouden wie er aanwezig is bij een voorstelling, dien je dan wel je naam, mailadres en telefoonnummer achter te laten bij de kassa.
- Duoseat: Kom je met z’n tweeën én ben je partner of huisgenoot, koop dan 2 kaarten tegelijk en meld dit aan de zaal, dan krijg je 2 stoelen naast elkaar.
- Soloseat: Kom je alleen, meld dit dan aan de zaalmedewerker, dan krijg je een losse stoel.