Ryanne van Dorst was al eerder in VERA geweest met The Riplets (the R.I.P.-tour) en Ella Bandita.  Maar met haar laatste band DOOL pakte ze VERA pas echt in (hoewel de 32e plek in de jaarlijst daar  geen recht aan doet). Nadat DOOL eerst tijdens Eurosonic 2017 het Der AA-Theater met hun “Dark Rock” had platgespeeld, deden ze dat anderhalve maand later op 2 maart in VERA nog eens dunnetjes over. Op zich ook niet echt vreemd als je bedenkt dat ze voor DOOL, naast de gitaristen Reinier Vermeulen en Nick Polak, de voormalige ritmesectie van het ook in VERA zeer gewaardeerde en helaas voortijdig geeindigde The Devil’s Blood (drummer Micha Haring en bassist Job van de Zande) had aangetrokken.

Ze hadden net hun debuutplaat “Here Now, There Than” uitgebracht en beperkten hun show dan ook tot de nummers van deze plaat. Maar wat was het goed.

Inmiddels heeft DOOL afgelopen voorjaar hun tweede volledige plaat “Summerland” uitgebracht. Wel is Job van der Zande vertrokken. Hij is teruggegaan naar zijn oude maatjes van The Devil’s Blood, die nu in de nieuwe band van zangeres Farida Lemouchi als Molassess aan de weg timmeren, en opgevolgd door JB van der Wal. Maar DOOL klinkt nog steeds geweldig en het is jammer dat hun tour dit jaar vanwege de bekende redenen geen doorgang heeft kunnen vinden, want we zien ze heel graag terug in VERA. Maar dat zal nog wel even duren, dus tot die tijd behelpen we ons met het terug zien en horen van een selectie uit hun VERA-optreden van 2 maart 2017. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van VERA’s  “Beauties of the Underground Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.