Begonnen in 2014 in Boston als een soloproject van Jilian Medford (zang/gitaar) werd IAN SWEET al snel een trio met de hulp van Tim Cheney (drums) en Damien Scalise (bas). De band verhuisde in 2015 naar Brooklyn, NY en in 2016 verscheen hun eerste album “Shapeshifter”. Vrij snel nadat dit album verscheen verhuisde Jilian terug naar thuisbasis Los Angeles en trok ze bassist Simon Hanes en drummer Max Almario aan als begeleiders In deze samenstelling werd in 2018 het tweede album “Crush Crusher” gemaakt, dat in 2018 verscheen. Maar ook deze versie van IAN SWEET kende niet echt een lang leven en nadat Jilian in 2020 was behandeld voor ernstige paniekaanvallen, verscheen daarna in 2021 het derde album “Show Me How You Disappear” met opnieuw andere muzikanten. Bij het schrijven van de nummers luisterde Jilian veel naar haar favoriete band Coldplay en bij optredens begon ze ook steeds vaker het nummer “Yellow” van deze band te coveren. In de loop van de tijd was de muziek ook geleidelijk verschoven van indierock naar indiepop. Tijdens de Europese tour voorjaar 2022 deed de band op 19 mei ook VERA aan met hun (Quote Ian sweet) “The Saddest Sexiest Tour”. In 2023 verschijnt het 4e album “SUCKER”, waarop de balans qua muziek nog wat verder doorontwikkelt naar pure pop. En de komende tour brengt IAN SWEET op woensdag 16 oktober 2024 weer terug naar VERA.

In deze aflevering van Beauties of the Underground Live kijken we terug op het eerste en tot nu toe enige (maar dat verandert op 16 oktober a.s.)  VERA-optreden van IAN SWEET op 19 mei 2022. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.