We hebben Amber Webber en Joshua Wells al de nodige keren kunnen begroeten in VERA. De eerste keren als onderdeel van Black Mountain (al eerder gepresenteerd in het kader van “VERA-Beauties of the Underground-Live”), maar later ook als Lightning Dust. Daarnaast is Joshua hier ook met zijn andere zijproject Blood Meridian geweest.

Amber (zang/gitaar) en Joshua (toetsen)  hebben Lightning Dust in 2007 opgericht in Vancouver, Canada, als zijproject van Black Mountain. De muziek van Lightning Dust is duidelijk minder hard en meer melodieus dan de (hard)rock van hun “moederband”.  Kenmerkend voor het geluid van Lightning Dust is de karakteristieke stem van Amber Webber, ondersteund door de toetsen van Joshua Wells.

Ze hebben inmiddels 4 LP’s uitgebracht, t.w.  “Lightning Dust” (2007), “Infinite Light” (2009), “Fantasy”2013) en recent “Spectre”(2019).  Gedurende deze periode heeft hun muziek zich ontwikkeld van de wat donkere folkachtige muziek van “Lightning Dust”  en ook “Infinite Light” via de meer door synthesizer en drummachines gedomineerde “Fantasy” naar op “Spectre” een mix van folkrock en ballads met vrijwel alleen stem en piano.

Inmiddels hebben ze Black Mountain verlaten en richten ze zich nu volledig op Lightning Dust.

Ze zijn als Lightning Dust 2 keer eerder in VERA geweest (2009 en 2011) en presenteren jullie nu beelden van het eerste optreden uit 2009.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.