Nadat ze in 2013 al eens in de Oosterpoort hadden gestaan als support voor Frank Turner & The Sleeping Souls kwam Lucero op 7 mei 2014 terug naar Groningen om in VERA het hoofdprogramma te verzorgen met hun heerlijke Memphis-style mix van soul, rock en country/americana en eerlijke teksten over het leven van de minder bedeelden van Amerika. Qua stijl past het ook goed bij in VERA bekendere bands als Drive-By Truckers en Slobberbone/Drams, terwijl tekstueel Bruce Springsteen ook nooit ver weg is.

Opgericht in 1998 in Memphis door Ben Nichols (gitaar/zang), bestond de groep verder uit Roy Berry (drums), John C. Stubblefield (bas), Brian Venable (gitaar) en Rick Steff (toetsen). Dit is ook de bezetting waarin de band tegenwoordig nog aktief is, maar tussendoor hebben wel enkele bandwisselingen plaatsgevonden, m.n. in de periode 2003-2004. De naam is Spaans voor (heldere) ster. De band is treedt vanaf het begin veel op, maar vergeet ook niet om op zijn tijd met nieuw plaatwerk te komen. Meest recente plaat is hun in 2021 uitgekomen tiende studioalbum “When You Found Me”. Ook hebben ze een drietal livealbums uitgebracht.

Na 2014 heeft de band niet meer opgetreden in Nederland. Ze zijn nog wel een enkele keer naar Europa gekomen, maar dat beperkte zich veelal tot Engeland. Veelal spelen ze in hun thuisland USA, aangevuld met optredens in Midden- en Zuid Amerika.

Maar ze zijn in Groningen geweest en dat kunnen jullie (her)beleven met deze nieuwe editie van Beauties of the Underground Live, waarin we een selectie uit hun VERA-optreden van 7 mei 2014 presenteren. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

 


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.