Hij was als zanger/gitarist samen met Anne Soldaat het boegbeeld van de band Daryll-Ann, een band waarmee hij al de nodige keren in VERA was geweest. Deze band maakte in de periode 1988-2004 6 studioalbums, aangevuld met enkele EP’s. Toen de band er in 2004 mee kapte ging hij solo verder onder zijn eigen achternaam Paulusma.

In 2006 kwam hij al met zijn eerste solo-album “Here We Are”. De tour ter promotie van dit album bracht hem op 16 maart 2006 al direct terug in VERA. Vervolgens verscheen in 2008 zijn 2e album “iRECORD”. De tour rondom deze plaat bracht hem op 12 februari 2009 opnieuw naar VERA.  Ook daarna blijft Jelle Paulusma actief met het maken van platen: “Up On The Roof”(2011), “Pulling Weeds”(2014) en “Somehow Anyhow” (2019).  In 2014 nam hij ook deel aan de eenmalige reünie-tour van Daryll Ann, die hem o.a. in de Oosterpoort bracht. In 2015 kwam hij op 4 maart opnieuw naar VERA. Tegenwoordig staat Jelle Paulusma ook vaak op het podium met de band Her Majesty, een band die zich richt op het spelen van Americana/Amerikaanse west coast muziek van groepen als CSN, The Band etc.. Tevens werkt hij sinds eind 2022 weer actief aan nieuw materiaal.

Maar in deze Beauties of the Underground Live kijken we terug op het tweede VERA-optreden van Paulusma zoals dat op 12 februari 2009 plaats vond en waarbij de band uiteraard veel aandacht had voor de nieuwe plaat “iRECORD”, maar ook de nodige nummers van de eerste plaat “Here We Are” speelde, waaronder een mooie lange versie van het nummer “On Rubber Tiles”. We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier.

Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.