Er zit wat in het Gentse leidingwater. Of is het de Gentse Strop die daar volop wordt genuttigd? Maar de Belgische stad Gent kent een groot aantal goede muzikanten, die ook op het VERA-podium graag geziene gasten zijn. Denk hierbij bijv. aan Wallace Vanborn  (incl. zijprojecten als Ian Clement Band en Future Old People Are Wizards), Balthazer (incl. zijprojecten als J. Bernard en Warhaus), SHHT en zeker ook de band die nu in deze aflevering van “VERA-Beauties of the Underground-Live” centraal staat: Raketkanon.

De band Raketkanon heeft inmiddels 3 platen uitgebracht, t.w. RKTKN#1, RKTKN#2 en recent RKTKN#3. Songtitels kennen eenzelfde eenvoud en zijn allemaal genoemd naar personen. Waar hun muziek op plaat nog redelijk gestruktureerd klinkt, is Raketkanon live een grote, gecontroleerde chaos. Zware gitaren, ontploffende drums, sterk vervormde zang en dreunende synthesizers. Teksten zijn totaal onbegrijpelijk. Zanger Pieter-Paul Devos hanteert een verzonnen taal, die hij over de nummers heen zingt, schreeuwt en/of praatzingt.

Een muzikale explosie waarin alle samengebalde energie in messcherpe songs tot uiting komt, zoals we eerder al in VERA hebben kunnen meemaken en binnenkort weer gaan ervaren.

Nadat Raketkanon op het laatste moment was ingevallen voor Peter Pan Speedrock tijdens (toen nog genaamd) Negersonic tijdens Eurosonic 2015 kwamen ze een paar maanden later op 19 maart 2015 terug naar VERA voor een regulier optreden in VERA’s grote zaal. Van dit optreden bieden we jullie een selectie aan in het kader van een nieuwe editie van  “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.


Dit videoproject van Teus Druyff  is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.