Het wordt weer tijd voor een Groningse inbreng in de “VERA-Beauties of the Underground-Live”-serie. Dit keer het concert van Vox Von Braun van 4 september 2008. Op deze avond mochten Pony Pack en Hospital Bombers het publiek opwarmen, waarna Vox Von Braun hun debuutplaat “Something Ain’t Wrong” presenteerde, die toen recent was uitgekomen op Subroutine records.

Vox Von Braun is in 2004 opgericht door Wymer Vaatstra (voorheen The Gluemen). De band heeft de eerste jaren wat mutaties gekend. Veel leden kom je ook tegen in andere Groningse bands, maar de meest recente versie bestaat naast Wymer Vaatstra uit Maike Doornebosch (bas, achtergrondzang), Ben Wennekers (gitaar) en Leon Harms (drums).

Wymer Vaatstra, en daarmee Vox Von Braun, doet het rustig aan. Naast hun debuutplaat hebben ze in 2012 nog “Rich & On Wheels” als opvolger uitgebracht (eveneens Subroutine records). Ook qua optredens zijn er soms lange perioden van onzichtbaarheid. Nadat hun geluid in het begin een combi van shoegaze en punkrock was, heeft dit zich later ontwikkeld naar een wat meer poppy stijl, waarbij de noise niet uit het oog werd verloren.

Of we Vox Von Braun nog bestaat en of we ze nog eens op het (VERA-)podium mogen verwelkomen is onduidelijk, maar dat is geen reden om deze Groningse “beauty of the underground” niet op te nemen in onze serie “VERA-Beauties of the Underground-Live” Daarvoor was hun muziek te mooi en speelde de band te goed.

We wensen jullie weer veel kijk- en luisterplezier met deze nieuwe editie van “VERA-Beauties of the Underground-Live”.

Dit videoproject van Teus Druyff is een aanvulling op het al lopende VERA/Live project van Robin Eggens, Ralf Koopman en Nadia Rooks, waarbij opnames van concerten op vinylsingles worden uitgebracht. Lees hier meer over dit initiatief. En hier kun je de singles via de webshop kopen.