Ork, ork, ork, soep eet je met een Lepel. Aangezien je niet al je voedsel met een lepel naar binnen kan werken, is het soms noodzakelijk om de vriendjes van de lepel erbij te halen, wat natuurlijk vork en mes zijn. Zo gaat het ook in studieprojecten in het kader van de studie KCM (Kunst, Cultuur en Media). Een studieproject dat bestaat uit het organiseren van een muzikaal evenement doe je ook niet zomaar even alleen. Reden genoeg voor de studiegenoten Ruben, Ike (ook wel bekend als 'de jongens van Lepel'/Wolvon, die onlangs nog onze kelderbar plat wisten te spelen), Wybren en Marinke (de mes en de vork, oftewel de vrienden, de laatste tevens een Veraan) om samen een eigen concertavond te organiseren onder de naam Lepel & Friends.

 

Vrijdag 18 november is het zover, een volledig muzikaal verzorgde avond met diverse bands en optredens. Een klein overzicht van de plannen voor vrijdag:

 

Vakantie bestaat uit twee leden van het Groningse Owsum collectief. Zij zullen zorgen voor een lust voor het oog en oor, en dat live, met allemaal schuifjes, knopjes en vreemde apparatuur. Vakantie heeft onder andere al in onze kelder gespeeld en op het Tilburgse Incubate-festival.

 

Vervolgens zal het Zweedse Moon & Sun met haar Caribische klanken en eenzame duistere sferen een dromerige ambiance creëren. De muziek doet denken aan Curaçao, Zweedse bossen en ons eigen Amsterdam, wat niet vreemd is wanneer je bedenkt dat juist op deze drie plaatsen het album van Moon & Sun is opgenomen.

LPG

 

De jongens van LPG zijn binnen Vera reeds een bekend fenomeen. De band uit Groningen heeft in Vera al meerdere malen de kunsten van hun eigenzinnige Indie ten gehore gebracht, lekker buiten de lijntjes en dansbaar. De band bestaat al sinds 2002 en is ook in de rest van het land op de radar verschenen. Binnenkort kunnen we een nieuw album verwachten, maar eerst dus feest bij Lepel & Friends.

 

Owsum gaat de avond voorzien van een verrassende “scene”. Echt verrassend, want nog niemand weet hoe het er uit zal gaan zien. Uit betrouwbare bron is vernomen dat er ook iets met strandballen zal worden gedaan. Lekker raar maar leuk en dus waarschijnlijk typisch Owsum.

 

Een van de huis-dj's van de Vera-swing, Dennis a.k.a. Dj Beatstra, zal aansluitend lekkere plaatjes draaien.

 

Zoals we gewend zijn van Lepel voor ieder wat wils en hoewel de 'Friends' er al zijn mag je best zelf ook nog wat vrienden meenemen. Zolang ze maar van vlees en bloed zijn.

 

Voor meer info check de Facebook-pagina van Lepel & Friends